Landkaart Engeland

De landkaart Engeland is makkelijk in gebruik en erg overzichtelijk. Ideaal voor wanneer u thuis uw vakantie wilt voorbereiden en perfect voor tijdens de reis. Deze landkaart is zo overzichtelijk door het gebruik van verschillende kleuren voor de verschillende soorten wegen en grenzen van regio’s . In de legenda wordt aangegeven welke kleur hoort bij welke weg. Zo kunt u bijvoorbeeld snel een mooie route langs de kust uitstippelen. De landkaart Engeland geeft ook de meren, rivieren en andere waterwegen aan. Mocht u aan watersportactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk willen doen, dan is het verstandig ook de waterwegen kaart Engeland te raadplegen. Overigens is er voor wandelaars en fietsers ook een wandelkaart en fietskaart Engeland.

Fietskaart Engeland

Op deze website is een fietskaart Engeland te vinden die goed te gebruiken is voor een dagje uit met de fiets of voor meerdaagse langeafstandsfietsroutes. Er zijn al enkele aanbevolen fietsroutes gemarkeerd. Wanneer u een fietsvakantie in Engeland gaat maken, is het aan te raden de fietskaart thuis al te bekijken en in grote lijnen de fietsroutes uit te zetten. Wat prettig is aan deze kaart, is dat u in een oogopslag kunt zien op welke wegen er minder autoverkeer is. Doordat de hoogtelijnen en het reliëf op deze fietskaart Engeland staan aangegeven kunt u zelf de moeilijkheidsgraad van uw fietstocht kiezen. Bovendien staan de bezienswaardigheden, picknickplekken en accommodaties ook op deze praktische kaart voor fietsers in Engeland. Denkt u eraan dat ze in Engeland aan de linkerkant fietsen?

Wandelkaart Engeland

Een wandeling door het Engelse landschap is zeker aan te raden. Het platteland leent zich uitstekend voor een korte wandeling of een lange hike. Met de wandelkaart Engeland geniet u van de mooiste wandelpaden en de beste uitzichten. Of u nu houdt van een stevige wandeltocht met veel bergen en dalen of liever gaat voor een leuk ommetje in de stad, de landkaart van Engeland is geschikt voor diverse doeleinden. Op de wandelkaart ziet u het reliëf en de hoogtelijnen. Daarnaast is de landkaart zo gedetailleerd dat zelfs de kleinste wegen en paden erop staan aangegeven. Net als op de fietskaart Engeland staan ook op de wandelkaart al enkele routes. Deze wandelingen zijn ook ter plaatse bewegwijzerd, zodat verdwalen haast niet mogelijk is.

Waterwegenkaart Engeland

De waterwegenkaart Engeland toont het waterwegennetwerk voor de plezier- en beroepsvaart. Met precisie zijn alle waterwegen ingetekend op deze waterkaart, zodat u zelfs de kleinere vaarroutes kunt vinden. Aan de hand van de aangegeven doorvaarthoogten, diepgang en bruggen en sluizen weet u welke binnenwateren geschikt zijn voor uw schip. Ook zijn de snelvaartzones aangegeven. U krijgt een indruk van de grootte van de havens en weet waar uw boot kan aanmeren. Er zijn een aantal geweldige zeilroutes in Engeland, als de vaarroute over de Theems. Deze staan op deze kaart van Engeland, net als de horecagelegenheden, brandstofverkooppunten en plekken waar u uw vuil kunt storten.

Spoorwegen Engeland

Het spoorwegennet van Engeland is uitstekend. Op een spoorwegenkaart Engeland staan alle routes en haltes van de Britse spoorwegen. U kunt zien dat de meerderheid van de treinen vertrekken en aankomen in de Engelse hoofdstad Londen. Met deze kaart van het treinnetwerk in Engeland kunt u makkelijk uitstapjes plannen naar de kust van Zuid-Engeland of een weekendje weg naar één van de andere grote Britse steden als Birmingham of Oxford. Op deze landkaart Engeland staan niet alleen de nationale spoorwegen, maar ook de lijnen die naar andere delen van het Verenigd Koninkrijk gaan. Zo kunt u met deze spoorwegenkaart Engeland ook buurland Schotland bereiken.