Londen kaart

Met de Londen kaart op zak verdwaalt u nooit. In een oogopslag ziet u de belangrijkste toeristische attracties als Big Ben en Trafalgar Square. Op de plattegrond Londen zijn ook alle metrostations aangegeven, zodat u makkelijk uw reis kunt plannen van uw accommodatie naar die gezellige markt, dat imposante gebouw of dat aantrekkelijke park. U kunt bovendien goed op de Londen kaart zien waar de voetgangerszones zijn en dat het bestaat uit 32 boroughs ofwel districten. Mocht u meer willen weten over de vliegvelden, maak dan gebruik van de vliegvelden Engeland kaart.

Ligging Londen

Op de landkaart Engeland is te zien dat Londen in het zuidoosten van het land ligt. Het telt 7,2 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad in dit West-Europese land. Londen valt binnen de regio Groot-Londen. Het centrum met de bekende boroughs Camden en Kensington wordt aangeduid met de term Inner Londen. In totaal vallen 12 boroughs onder Inner Londen. De andere 20 districten liggen in een ring eromheen en zijn onderdeel van Outer Londen. Londen ligt aan de rivier de Theems en is vooral bekend door de klokkentoren Big Ben en het Westminster Palace. Vanuit Londen is het makkelijk per trein, openbaar vervoer of huurauto andere toeristische gebieden te bereiken als Zuid-Engeland of universiteitsstad Oxford.

Ontstaan Londen

Een wandeling door Londen vertelt veel over de geschiedenis. Een stadsmuur herinnert aan de Romeinse overheersing. Londen werd door de Romeinen gesticht in 43 voor Christus. Hoofdstad was toen York. Na de Romeinen kwamen de Angelsaksen en in 1066 namen de Normandiërs de stad in. Delen van de Tower of Londen en Westminster Palace zijn in Normandische stijl gebouwd. Londen werd in de late Middeleeuwen de hoofdstad van Engeland. Ondanks oorlogen, opstanden en epidemieën groeide het uit tot een van de grootste steden van Europa. Nederlanders gebruikten Londen vaak als toevluchtsoord, zo ook koningin Wilhelmina ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Van 1970 tot 1990 pleegde de IRA meerdere terroristische aanslagen in de stad. Tussen 2005 en 2017 werd Londen weer opgeschrikt door terroristische aanslagen, ditmaal gepleegd door de IS.

Reistips Londen

Wat u niet mag missen in Londen:
• Struinen door Soho
• De stad bewonderen vanaf London Eye
• Rondwandelen over Camden markt
• Rondvaart over de Theems
• Shoppen in het typisch Engelse warenhuis Harrods

Reizen naar Londen

Er leiden verschillende wegen naar Londen. De overtocht vanaf Hoek van Holland naar Harwich duurt met ruim 6 uur het langst, maar heeft zeker zijn charmes en is vrij relaxed. U moet na de bootreis overstappen op openbaar vervoer of verder reizen met een (huur)auto naar het centrum van Londen. U kunt uw eigen auto meenemen op de veerboot. De reis van Harwich naar Londen duurt zo’n 2 uur. De meest relaxte manier om te reizen van Nederland naar Londen is met de trein. U moet dan eerst reizen naar Brussel Zuid/ Midi en stapt daar op de snelle Eurostar naar hartje Londen. Er is ook een speciale autotrein vanaf Calais, Frankrijk naar Folkestone. Met het vliegtuig bent u het snelst in Londen. Er zijn vluchten voor ieder budget vanaf verschillende vliegvelden in Nederland naar 1 van de zes Londense vliegvelden. Op de vliegvelden kaart Engeland kunt u zien waar iedere Londens luchthaven precies gelegen is.