Vliegvelden Engeland kaart

Door gebruik te maken van de vliegvelden kaart Engeland kunt u makkelijk zien welk vliegveld in de buurt ligt van uw reisbestemming. Uiteraard staan alle zes vliegvelden van Londen aangegeven op de kaart. Dit zijn de Engelse vliegvelden die per jaar de meeste passagiers verwerken. Zo maken per jaar 147 miljoen passagiers gebruik van de luchthavens in Londen. Naast de hoofdstad heeft ook Manchester, Liverpool, Southampton, East Midlands, Birmingham en Bristol een luchthaven.

Reizen van vliegveld naar Londen

Londen kent maar liefst zes verschillende vliegvelden. Op 14 kilometer van hartje Londen ligt het Londen City Airport. Wanneer u de Light Railway neemt, bent u binnen 22 minuten in het centrum van de Engelse hoofdstad. Londen Heathrow ligt op 32 kilometer ten westen van Londen centrum. De snelste manier om vandaar naar het centrum te komen is per trein, dat duurt zo’n 20 minuten. De goedkoopste manier is met de Underground, dan betaalt u ongeveer £6 en bent u binnen een uur in Londen centrum. De meeste vluchten van lowbudget vliegtuigmaatschappijen vliegen op Gatwick, Luton en Stansted. Reizen vanaf deze vliegvelden naar Londen duurt ongeveer een half uur en gaat het snelst met de directe treinverbindingen. Er zijn ook mogelijkheden om met de bus te reizen, een taxi te nemen of een auto te huren. Londen Southend Airport ligt 65 kilometer van het centrum van Londen vandaan. De treinreis van deze luchthaven naar het centrum duurt 1,20 uur.

Londen Heathrow Airport

Londen Heathrow Airport is het grootste vliegveld van Engeland. Het verwerkt per jaar zo’n 76 miljoen passagiers en is daarmee het drukste vliegveld in Europa op gebied van personenvervoer. Meer dan 90% van de passagiers vliegen van en naar bestemmingen buiten Engeland. British Airways is de grootste vliegtuigmaatschappij op deze internationale luchthaven. In 1929 was Londen Heathrow nog een klein vliegveld. In 1944 werd er begonnen aan de bouw van een groter vliegveld, dat bedoeld was voor militair gebruik. Na WOII werd er verder gewerkt aan de ontwikkeling van dit Engelse vliegveld, maar deze werd nu ingericht voor personenvervoer. In 1946 werd het geopend en twintig jaar later werd de naam veranderd. London Airport was nu Heathrow Airport.

Vliegvelden kaart Zuid- Engeland

Zuid- Engeland is een aantrekkelijke vakantiebestemming. Er zijn directe en indirecte vluchten. Op de vliegvelden kaart Zuid- Engeland staan de 5 luchthavens in de regio. Om op de Scilly eilanden te komen moet u een binnenlandse vlucht nemen van het Zuid- Engelse vliegveld Land’s End naar St Mary. De eilanden zijn ook met veerboot te bereiken. De meest gebruikte luchthaven in de regio is het internationale vliegveld van Bristol. Er zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer naar Zuid-Engelse plaatsen als Bath en Cornwall. London Gatwick Airport is een veel gekozen optie om in de oostelijke kustplaatsen in Zuid-Engeland te komen als Brighton en Hastings. Exeter luchthaven wordt gekozen voor de meer zuidelijke bestemmingen in Zuid-Engeland. Op de vliegvelden kaart Zuid-Engeland is duidelijk te zien dat voor bestemmingen als Christchurch en Bournemouth het vliegveld Southhampton erg geschikt is.

Reistips vliegvakanties Engeland

• Neem het vliegtuig naar Londen en bezoek alle highlights
• Het Lake District is vlakbij Manchester airport
• Ga voor een weekend moderne musea naar Birmingham
• Ontdek de natuurlijke schoonheid van Zuid-Engeland vanaf luchthaven Bristol
• Bezoek de stad van de Beatles, reis naar Liverpool vliegveld